perjantai 11. maaliskuuta 2011

Läpi Pohjois-Euroopan 5.3.


Aamulla heräämme uupuneina edellisen päivän reissaamisesta. Vielä yksi yöpyminen ja sitten laivalla Travemundestä Helsinkiin. Matka alkaa kiertyä kohti määränpäätään. Jätämme Ranskan taaksemme, eksymme kuitenkin ostosparatiisiin matkan varrella ja siihen tuhrautuu aikaa ihan liikaa.

Tarkoitushan oli, että ihan vaan pistäydymme ruokakaupassa hankkimassa vähän tuliaisia itsellemme, kuten herkullisia juustoja ja evästä. Sattuman kaupalla ja suunnittelematta menemmekin ostoskeskukseen, valtaisaan. Emmekä meinaa löytää alueelta takaisin moottoritielle.

Noh kävimme myös Ikeassa syömässä lihapullia, ihan Niilon toiveiden mukaisesti. Mikä vääryys, Ranskan Ikeassa on viiniä, herkullisia jälkiruokia, lampaanlihaa ja ihanaa risottoa. Miten on mahdollista, että huonekalumoguli tarjoaa jopa parempaa kahvia Ranskassa. Onhan tämä kohtuutonta. Niilo on niin tyytyväinen maistaessaan tutun makuisia pullia, suu kääntyy hymyyn ja ruoka maistuu. Reissumiehellä alkaa olla jo kova koti-ikävä, hän kaipaa Hulivili hoitopaikkaan.

Ihmismäärät täällä Lillen lähistöllä ovat valtaisia, jonotamme liikenneympyrässä päästäksemme moottoritielle.


Matka jatkuu kohti Belgiaa, josta haemme yöpaikkaa. Belgialaiset ovat kovin ystävällisiä ja pahoittelevat kun majapaikkaa ei löydy. Käymme kahdessa oikein kauniissa belgialaiskaupungissa. Löydän ideaalihotellin mutta Harmi. Lopulta löydämme kaupungin ulkopuolelta hotellin ja saamme nukuttua raskaan päivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti