torstai 3. tammikuuta 2013

Tätä aikaa

Joulun aika hurahti. Ajan ihmettelyä, pakkasta ja ihana joulupukki. Lahjakori ja joulun taika.
Suuria päätöksiä ja suunnittelua. Joulu katkaisee mukavasti ajankulun. Sen jälkeen alkaa ikään kuin uusi aika vuodenkierrossa.

Elän nyt tätä aikaa, uutta vuotta 2013. Ennemerkkejä, ennustuksia, ajatuksia tulevasta vuodesta.

Samoalaispäällikkö Tuiavii ihmetteli Euroopassa matkatessaan viime vuosisadan alussa valkoisten innostusta pyöreisiin aikakoneisiin, kelloihin. Eurooppalaiset suuntaavat kaiken voimansa ja uhraavat kaikki ajatuksensa, jotta he saisivat mahdollisimman paljon irti ajastaan.

Tuiavii ei ymmärtänyt, miksi eurooppalaiset näkivät niin paljon vaivaa kilpajuoksuun ajan kanssa jo sata vuotta sitten. Hän epäili, että aika karkaa eurooppalaisilta niin kuin käärme märästä kädestä, juuri siksi että siitä pidetään niin lujaa kiinni. "He eivät anna sen tulla luokseen. He juoksevat sen perässä kurkotetuin käsin, he eivät suo sille auringossa lojumisen rauhaa. Sen täytyy olla aina lähellä, laulella tai puhella jotain. Kun aika on tyyni ja rauhaa rakastava, se pitää levosta ja matolla loikomisesta."

Samoalaiset eivät juosseet ajan perässä eivätkä tahtoneet koota tai palotella aikaa. Se ei koskaan koitunut heidän ahdingokseen tai kiusakseen. Tuiaviin mukaan auringon nousun ja laskun välii mahtuu paljon enemmän aikaa kuin yksi ihminen pystyy käyttämään.

Toivon meille kaikille paljon aikaa auringon nousun ja laskun välille. Hyvää alkanutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti