keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Retki kukkamarkkinoille

Jotta viherpeukalous todella iskisi ja istutusinnostus kasvaisi teimme retken Turin perinteisille kukkamarkkinoille Virossa.

Katseltavaa riitti, todellisia puutarhapeukaloita ja kärhökansaa. Vanhemmanpuoleinen kärhöjä myyvä pariskunta esitteli kojussaan lukemattomia kärhölajeja, eri värejä ja laatuja. Ihastelin itse tehdyn työn määrää, innostusta. Kärhöharrastajat hakevat heiltä erityislaatuisia kukkia. Itse pyysin noviisilaatuja, jotka kestäisivät kokeilunhaluni. Nyt seinän vierellä, kukkapenkissä rakkaat kärhöt odottavat kukoistustaan.

Latvialaiset ruusunmyyjät kauppasivat komealta kuulostavia ruusukaunokaisia. Puutarhassamme on nyt Queen Elisabeth ja toivon sille menestyksekkäitä vuosia, pitkää ikää.  

Lämpimästi suosittelen tapahtumaa, 36. kerran järjestettävää. Katseltavaa riitti, taimia ja kukkaloistoa.

Virossa kesä tuli meitä vastaan, huumaava tuoksu, tuomien kukinta ja käen kukkuminen. Nyt se on myös täällä - kesä kaikkien. Majoituimme hyvin viehättävässä maalaiskartanossa B&B paikassa Turin kupeessa. Virolaispariskunta on kunnostanut vanhaa taloa, sisustaneet sen kauniilla vanhoilla huonekaluilla. Tori Manor on paikan nimi.  Portinpielessä asui haikara ja tien reunustalla kasvoi keltavuokkoja.

Teimme myös päiväretken Viljandiin, viehättävä virolaiskaupunki. Istuimme ihastuttavassa kahvilassa ja herkuttelimme itsetehdyllä jäätelöllä. Mukana matkalla oli 88 vuotias isoäiti.

Lopputulos hyvä viherpeukalous valtasi mielen. Melkein kaikki taimet on istutettu ja kesän äänet ja tuoksut saavat tulla, vallata puutarhan.

                  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti