torstai 3. lokakuuta 2013

Hetkessä eläminen


Hetkessä eläminen. 
Olisiko sekin taito kulttuurisidonnaista. 
Kulttuuurin koodistossa, taustaoletuksissa, tavassa hahmottaa todellisuus. 
Valmiissa käsikirjoituksessa, jota on helpointa toteuttaa. 
Mallittamisen muistioissa.

Hetkessä elämisen taitoa -  pikakurssilla. 
Mietitään keinoja löytää aikaa itselle täyteen buukatuissa kalentereissa. 
Harjoitellaan hetkessä olemista.

Kulttuurissamme asuva hyötyajattelu saa tahdin kiihtymään. 
Jos teen jotakin on siitä saatava hyöty oltava merkittävä, mitattavissa oleva. 
Metsästämme hyötyminuutteja, varastoimme ja varaudumme.

Koska tulee se hetki, jolloin annan, jaan asioita ilman tehokasta hyödyntavoittelua?

Katsoin ohjelman eurooppalaisista ruokatoreista. Porto Palazzon torilla Torinossa kirsikan myyjä poimii puutarhastaan herkullisia kirsikoita. Kypsiä, kirsikoita. Vie ne torille ja myy ne kohtuuhintaan kulinaristeille ja torin asiakkaille. 
Sato kypsyy, se poimintaan ja nautitaan. 
Jäätelön valmistaja noutaa myyjältä päivittäin ihania kirsikoita ja valmistaa niistä herkullista jäätelöä. Kirsikoita ei pakasteta, varastoida, tuotantoa ei kasvateta. 
Kirsikoista nautitaan silloin kun on sen hetki. 
Ja se riittää… 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti