Hetkessä eläminen.
Olisiko sekin taito kulttuurisidonnaista.
Kulttuuurin koodistossa, taustaoletuksissa, tavassa hahmottaa todellisuus.
Valmiissa käsikirjoituksessa,
jota on helpointa toteuttaa.
Mallittamisen muistioissa.
Hetkessä elämisen taitoa - pikakurssilla.
Mietitään keinoja löytää aikaa itselle
täyteen buukatuissa kalentereissa.
Harjoitellaan hetkessä olemista.
Kulttuurissamme asuva hyötyajattelu saa tahdin kiihtymään.
Jos teen
jotakin on siitä saatava hyöty oltava merkittävä, mitattavissa oleva.
Metsästämme hyötyminuutteja, varastoimme ja varaudumme.
Koska tulee se hetki, jolloin annan, jaan asioita ilman tehokasta
hyödyntavoittelua?
Katsoin ohjelman eurooppalaisista ruokatoreista. Porto
Palazzon torilla Torinossa kirsikan myyjä poimii puutarhastaan herkullisia kirsikoita.
Kypsiä, kirsikoita. Vie ne torille ja myy ne kohtuuhintaan
kulinaristeille ja torin asiakkaille.
Sato kypsyy, se poimintaan ja nautitaan.
Jäätelön valmistaja noutaa myyjältä päivittäin ihania kirsikoita ja valmistaa
niistä herkullista jäätelöä. Kirsikoita ei pakasteta, varastoida, tuotantoa ei
kasvateta.
Kirsikoista nautitaan silloin kun on sen hetki.
Ja se riittää…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti