torstai 13. tammikuuta 2011

Kohti aurinkoa 26.12.

Tapaninpäivä

Aamulla kello viisi matka alkaa...
Pakkaamme autoon loput tavarat. Sitä ennen lapioimme polun tielle, kaivamme auton esiin lumikinoksesta ja ihmettelemme tihenevää lumisadetta. On pimeää ja hyytävän kylmää - on siis korkea aika lähteä.

Edessäpäin noin 5000 kilometriä matkantekoa kohti eteläisen Euroopan rannikkoa Fuengirolaa. Tarkoituksemme on rauhallisesti edeten ko
kea talvimatkailua Euroopan halki. Monet etelään matkaajat viilettävät 1000 km päivävauhtia. Me toteutamme slow travel ideaa, niin hyvin kuin kykenemme. Perusidea on taas kerran jättää sattumalle sijaa ja edetä tilanteen mukaan. Emme tee tarkkaa matkasuunnitelmaa, varaa yöpymispaikkoja etukäteen. Sen sijaan seuraamme tarkasti, mikä tilanne kussakin maassa on, siis lumitilanne ja ajokeli. Eli luottavaisin mielin slow travel seikkailu saa alkaa, sekalainen matkaseurue on valmis matkaan.

Mukana alkumatkasta neljä aikuista, 5 vuotias seikkailija sekä innokas Sissy Persikka pieni koiramme. Auto täyteen lastattuna, talvivaatteita, kesävaatteita, viihdykettä, matkaevästä, jännitystä, odotusta, matkakuumetta ja odottamatonta, tulevaa.

Ajokeli Helsinkiin on hurja, pimeää - lumisade ja kasaantunut lumi hidastaa matkantekoa. Elämme täällä ajoittain hyvin arktisissa olosuhteissa.

Lauttarannasta laivalla kohti Tallinnaa. Sissy koira on ihmeissään, mikä lienee moinen paatti.
Tuuli on kovaa ja laiva heiluu oikein kunnolla. Sissylle tulee paha olla, me muut selviämme lyhyen merimatkan ilman matkapahoinvointia.

Tallinnasta jatkamme iltapäivällä lumisateessa kohti Pärnua, joka on ensimmäinen pysähdyspaikkamme.

Pärnussa löydämme majapaikaksemme Muuli hostelin, lähellä satamaa.
Majapaikka on vaatimaton ja tällä kertaa ihan riittävä meille. Koira on ihan ihmeissään, mitä tämä nyt tarkoittaa, vieraat tuoksut ja oudot paikat. No tätä tulee jatkossa riittämään.

Illalla menen koiran kanssa iltalenkille, kauniissa lumen peittämässä maisemassa ihailemme Pärnun jouluvaloja. Kaunista, kaunista. Sissy juoksee innoissaan ja telmii lumessa. Koiran elämän huippuhetkiä.

Aamiaisen syömme viehättävässä kahvilassa. Piirakoita ja hyvää kahvia. Tästä tämä kahvilakierre alkaa. Ensimmäinen kahvila on viehättävä konditoria.

Vuoden vaihteessa maa siirtyy euroaikaan, saa nähdä nousevatko hinnat pilviin. Toivon, että näin ei tapahdu. Viro on niin mukava maa.

Ennen lähtöä hankin hyvin viisaasti villapuserolangat pienestä lankakaupasta pääkadun varrelta. Minullahan on jatkossa aikaa kutoa, mennä kutoen halki Euroopan. Saa nähdä tuleeko pusero valmiiksi ennen perille pääsyä.


Kukat Virolle ja onnea euroaikaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti