perjantai 28. tammikuuta 2011

Penedesin viinialueellaAamulla pakkaamme taas kerran tavaramme ja haemme auton parkkihallista. Barcelona jääköön taakse. Olemme sekalainen seurakunta kasseinemme ja kippoinemme. Matkan määränpää on tänään avoin, eteenpäin on menevän mieli.

Kohti Valenciaa, Murciaan ja Andaluciaa. Mutta kuinkas ollakaan mennessämme ohitustietä pitkin näemme oikealla kauniin Montserratin vuoren. Paikan, jossa olemme käyneet usein. Sitten eteemme tulla tupsahtaa Sant Sadurni d´Anoian kyltti. Freixernet ja Godorniu kuohuviinien kotikaupunki. Jaahas ja sattumoisin on taas lounasaika. Siis sinne. Muistamme myös mukavan ravintolan Fonda Neus nimisen, jonne voimme näin suunnistaa. Auto parkkiin ja ravintola onkin juuri tuossa. Syömme maittavan lounaan ja kävelemme hiljaisilla kujilla.

Täytyyhän meidän kuohuviiniä hankkia, kun täällä olemme. Niin ja voisimme tänne majoittuakin, mutta hotelleja on vähän ja koiria ei sallita. Joten eteenpäin. Sitä ennen toki käyn tutustumassa luomu kuohuviiniä valmistavaan tilaan ja maistan lasillisen uskomattoman hyvää kuohuviiniä.

Haemme seuraavasta kaupungista hotellia, mutta päädymme kiertämään monimutkaista yksisuuntaisten katujen labyrinttiä. Jatkamme matkaa. Seuraava kylä, josta hiljainen hotelli löytyy, koirakin saa olla mukana. Illansuussa menemme nukkumaan. Matkakilometrit eivät ole olleet monia tänä päivänä. Mutta pitihän nyt Penedeksessä viivähtää päivä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti