torstai 10. helmikuuta 2011

Aistit avoinnaKoski puhuu kirjassaan arkiähkystä, siitä miten täytämme aikamme kaikella kiireellä huomaamatta. Vastapainona tälle kaikelle on erittäin tärkeää pysähtyä ja kuunnella omaa sisäistä puhettamme. Itselle, sille parhaalle kaverille, on hyvä ajoittain todeta asioita.

Mistä nautin, mitkä ovat ne asiat, jotka minua koskettavat ja herkistävät tälle elämälle, juuri sille jota parhaillaan elän. Mielestäni downshifting on tätä käytännön tasolla, ei niinkään ulkoisia merkkejä vaihtoehtoisesta elämästä.


Joka ikinen päivä ottaa muutama hetki omille ajatuksille, sisäisen minän kohtaamiselle. Muuten sitä helposti huitelee hyppien yli ohikiitävät hetket kunnes taas on ilta ja aurinko laskee.

Erilainen ympäristö ja vieras kulttuuri avaa aistimme rekisteröimään ympäristöämme. Hermostomme reagoi muutokseen ympäristötasolla. Tämä meille luontainen reaktio on matkustamisen suola, parasta kaikessa. Aistit avoinna rekisteröin yksityiskohtia. Vaihtelu tekee aivokäyrälle hyvää, aktivoi ja vaikuttaa suoraan hyvinvointiini.

Koen, että on jossain määrin helpompaa kokea ja rekisteröidä asioita, antaa merkityksiä eri näkökulmasta, silloin kun kotoinen rutinoitu arki jää taakse. Reagoin ympäristön muutokseen avaamalla aistikanavani, antamalla yllätyksille tilaa, kokemalla hitusen enemmän.


Tänään kävellessäni tänne kahvilaan mietin mielessäni, mitkä ovat ne asiat, jotka rekisteröin. Pidän siitä, että

aamut alkavat täällä rauhallisesti
ihmiset istuvat kahviloissa syömässä aamiaista
kauniit mekot pikkutyttöjen päällä

leipomoiden tuoksu
naisten kauniit talvisaappaat
vanhemmat miehet villaisissa puvuntakeissaan
uuden päivän alkamisen aistii
aamun kirkastuva valo jo kahdeksan jälkeen


joka-aamuinen tervehdys, huomenta joko noustaan
Sissyn iloinen ilme aamutuimaan
aamulenkit
valkopartainen mies joka hymyilee lämpimästi Sissy koiralle
kahvin tuoksu
Sama harmaapartainen argentiinalainen mies, joka saapuu kirjoittamaan viereiseen pöytään, aamun rutiinit...
Tarjoilija, joka puhuu portugalilaisittain korostaen.
Kohtelias kielenkäyttö ja ystävällisyys.


Jokainen pieni yksityiskohta, jotka aistini rekisteröivät ja joille annan myönteisen merkityksen korreloivat suoraan omaan hyvinvointiini. Jospa vain kaiken saisi kerättyä suureen koriin, josta voisi ammentaa sitten niinä päivinä, jolloin asiat on toisin.


Kaiken tämän arjen hyvän rekisteröi hetkessä, kun sen vaan huomaa. Tämä on leppoistamista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti