torstai 3. helmikuuta 2011

Asuntoa etsimässä 13.1.

Ensimmäiset päivät lämpö hellii meitä. Olemme kuitenkin aikamoisen uupuneita matkanteosta. Jatkuva liikkeellä oleminen vie veronsa. Aloitan vuokra-asunnon etsimisen helposta paikasta eli Centro Finlandesasta, suomalaisten oma pieni kauppakeskus. Siellä on pieni ruokakauppa, patjakauppa, kampaamo, fysioterapia, Fuengirola.fi lehden toimitus. Menemme vaaleahiuksisen kiinteistövälittäjän puheille. Hän kertoo, että Costa del Sol, aurinkorannikkolla asuminen on etuoikeus, somos afortunados, olemme onnekkaita. Ne sanat jäävät mieleeni. Tätä kautta emme kuitenkaan sopivaa asuntoa löydä.

Haluamme asua ihan keskustassa, emme välttämättä meren rannalla rantakadulla. Käymme vielä muutamassa välitysfirmassa ja lopulta tärppää. Don Piso välittää meille kuudeksi viikoksi asunnon ihan ydinkeskustassa, pienen yksisuuntaisen kadun varrella toisessa kerroksessa. Talo on ihan uusi ja huoneisto on 2 makuuhuoneen ja olohuone / keittiö yhdistelma. Pieni ranskalainen parveke, kalustettu ja meille sopiva asunto.

Asetumme vihdoin aloillemme ja arkemme täällä alkaa. Kassit täynnä likaisia vaatteita, asunnossa kylmää ja kosteaa. Rantakatu 50 metrin päässä, kaupat ja ravintolat käden ulottuvilla. Tähän jäämme ja lakkaamme ihmettelemästä. Niilo on innoissaan kun meillä on ihan oma Fuengi koti, jossa voi leikkiä rauhassa. Hänellä on oma huone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti