torstai 3. helmikuuta 2011

Kiertäen kaartaen kaupungilla

Aloitamme kaupunkiin tutustumisen toden teolla. Kävelemme ja tutkimme eri alueita. Olemme hyvin tyytyväisiä asunnon valintaan. Tällä alueella on paljon brittejä, mutta myös paikallisia ihmisiä, jotka vievät lapsensa lähellä sijaitsevaan kouluun aamuisin yhdeksäksi.

Turistien lisäksi tässä kaupungissa asuu paljon arabeja. Suomalaisten asuttama los Boliches ja los Pacos ovat toisella puolella kaupunkia. Kartoitamme vähitellen paikallisia ravintoloita, niitä joissa menu on 8-10 euroa. Paras tähän mennessä on Salamanca niminen ravintola meidän lähistöllä. Suomalaiset lounaspaikat tarjoavat keittoa 4 eurolla. Ruoka niissä maistuu ihan kotoiselta. Lienee kai jonkinmoinen taito valmistaa suomalaista ruokaa Fuengirolassa.

Kahviloita ja baareja on siroteltu joka kulmaan. Koko rantakatu ja seuraavakin on täynnä ravintoloita. Englantilaisille löytyy omat paikat, joissa voi seurata urheilua. Turistikaupungin tyypillisimmät piirteet löytyvät täältä. Kiinalaiset myyvät tavaroita rantaputiikeissa, edullista muovitavaraa, postikortteja ja rihkamaa.

Olemme tulleet tänne sydäntalvella. Ranta on autio, monet ravintoloista ovat suljettuja. Muutaman aurinkoisen päivän jälkeen alkaa sade, joka levittää kolean kosteuden joka nurkkaan. Olinpa unohtanut jo tämän hiipivän kylmyyden. Nopeasti kaikki vaatteet tuntuvat kosteilta, onneksi asunto lämpenee pikkuhiljaa lämpöpumpun ansiosta.

Sissyn kanssa teemme jo pitkiä aamulenkkejä rannalla. Rantahiekalla juokseminen on kielletty. Mutta muuten merenrantakävelyt ovat mukavia. Sissy on tryffelikoira, haistaja, luonnoltaan. Eli hänen kuononsa viistää maata pitkin koko kävelylenkin ajan. Monta asiaa on vielä opittavana. Vastaan tulee paljon mallikkaita, hyvinkäyttäytyviä koiria. Ottaisipa fiksu Sissy opikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti