maanantai 7. helmikuuta 2011

Käytännön järjestelyä

Kun matkustaa osa ajasta menee käytännön järjestelyihin. Vieraassa maassa on aina omat käytännöt, jotka oppii kantapään kautta. Miten netti toimii, entä puhelin, mitkä ovat käytännöt vuokramarkkinoilla, missä korjata auto, mitä asioita tulee välttää jne. Lukemattomia eteen tulevia kysymyksiä, jotka täytyy ratkaista.

Vuokra-asunnon löytyminen on niistä tärkeimpiä. Fuengirolassa asuntotarjontaa riittää. Parvekkeilla on kylttejä, joissa on puhelinnumero, mistä asuntoa voi tiedustella. Mielestäni paras tapa on kiertää ja katsoa. Netin kautta vuokraaminen on riskialtista, asunto on parempi nähdä, jotta tietää missä kunnossa se on, millä alueella se sijaitsee jne.

Kylmimpinä talvikuukausina olennaisinta on asunnon lämmitys, ilman lämmitystä kostea kylmyys on hirvittävää. Meilläkin asunto oli hyvin kylmä alkuaikoina. Sen lisäksi kosteus kondensoitui seiniin. Ystävällinen, argentiinalainen huoltomies kävi selittämässä meille, miten toimia tämän kosteuden kanssa. Asuntoa on tuuletettava kunnolla, ristiveto. Seinät on pestävä tietyllä pesuaineella, jotta läikät häviävät. Pyykkiä ei saa kuivattaa koskaan sisällä. Auringosta on otettava kaikki irti. Noudatimme kiltisti näitä neuvoja ja asumismukavuutemme lisääntyi huomattavasti.

Päätimme, että emme hanki nettiyhteyttä kotiin. Pyhitämme asunnon olemiseen ja elämiseen. Käymme Wifi paikoissa, kahviloissa ja locutorio nettipaikassa kirjoittamassa. Näin on hyvä.
Lähellä sijaitseva locutorio tosin on kylmä, pöytä liian korkealla, häly aikamoinen. Joten nyt kirjoitamme kahvilassa tai kirjastossa.

Puhelimeen hankimme espanjalaisen prepaid liittymän. Pyykinpesu on auringon kanssa yhteispeliä. Jos sataa niin pyykkiä ei pestä. Käytännön järjestelyihin menee aikansa ja arjen hallinta on hyvin tärkeä osa hyvinvointia. Siesta on siesta ja illan pimeys laskeutuu tiettyyn aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti